kako izabrati
ulazna vrata?Prije odlaska u salon, dobro je znati što želimo. Izbor će biti brži i lakši ako o svemu razmislimo prvo kod kuće. Dozvolite da Vam ukažemo na neke ideje:

Ulaz u kuću je lični dio koji dosta govori o vlasniku. Zbog toga je važan prvi utisak koji želite da ostavite.

To ne zavisi samo od ukusa već od samog izgleda kuće. Klasična vrata sa ornamentima i uokvirenim staklom, svakako će ljepše izgledati u starijoj kući sa kamenim detaljima nego u nekoj modernoj. Ako ne možete da odlučite koji će stil najbolje naglasiti ljepotu vaše kuće, fotografišite kuću sa ulazne strane i donesite je nama u salon.

Vrata sa prozorom su element koji ne samo da posvjetljuje ulazni hodnik dnevnim svijetlom, to je i sjajan i plemenitih naglasak samog dizajna vrata. Neki ljudi više vole utisak čvrstine, sigurnosti i moći koji nude vrata bez prozora. Šta vam je draže?

Nezavisno od toga da li vrata dolaze sa ili bez prozora, prostor iza vrata se može osvijetliti pomoću rasvejete sa lijeve i desne strane, ukoliko ima prostora za to, i na taj način postižemo utisak još većeg i veličanstvenijeg ulaza.

Akcenat kuće je na njenom ulazu. To je nešto što posjetilac teži pogledom da nađe što je prije moguće, tako da nije pametno sakrivati ulaz sa bojama sličnim oko njega, već ga istaći tamnijim tonovima u slučaju svijetle fasade, odnosno svijetlijim tonovima u slučaju tamnije fasade. Možemo koristiti boju koja je već prisutna na kući, ali u nijansi koja je intezivnija. Ako su boje kuće više neutralne i monotone, življi i svijetliji ton vrata biće pravi pogodak. U ovom slučaju takođe bi bilo dobro da donesete fotografiju kuće sa ulazne strane - na taj način će biti lakše donije odluku.

Ako posjedujemo pasivnu kuću, jasno je da ćemo izabrati najbolje izolirana vrata na tržištu. Ako to nije slučaj, dobro je uzeti u obzir - da li je bolje uštedjeti novac na kupovinu ili u decenijama, svake godine na troškovima grijanja? Deblja izolacija ne znači samo uštedu prilikom grijanja, već i ugodniji boravak sa manje prehlada.

Provalnika možemo otjerati na različite načine. Ako živimo u oblasti u kojoj su provale čest slučaj, svaka dodatna protiv-provalna stavka ili bolja brava je uvjerenje da će potencijalni provalnik radije tražiti slabiji žrtvu - druga vrata koja su lakša za provalu.

Dobro je znati da li želimo da zapanjimo naše goste i zadivimo ih našom jedinstvenošću, ili želimo da ih ostavimo da svoje divljenje izgrade polako. U prvom slučaju, tražili bismo takav dizajn i tehničke karakteristike ulaza koji će plijeniti pažnju svojom inovacijom (u Ultimum® linija proizvoda). U drugom slučaju, tražićemo ulaz umirujućih oblika bez mnogo naglasaka, sa različitim materijalima ili bojama.


Nakon što ste uzeli u obzir ova pitanja, dođite lično u naš salon i pogledajte ulazna vrata. Tek tada, možete stvoriti sliku savršenog ulaza u vaš dom.

Opširnije

ULTIMUM®

Opširnije

PREMIUM

Opširnije

OPTIMUM